Woonkamer schilderen: inspiratie

Je woonkamer is het hart van je huis. Je ontspant er en het is de plek voor de gezellige avonden met vrienden of familie. Je denkt het eerste aan de inrichting wanneer jij je woonkamer gezellig wil maken, maar wist je dat je met verf al ontzettend veel sfeer kan geven? In dit artikel gaan wij je inspireren met een paar tips!

Ga voor een accentwand met een gewaagde kleur!

Door op een wand een accentkleur aan te brengen, voelt de kamer direct levendiger aan. Het is daarnaast een perfecte manier om je woonkamer er langer uit te laten zien of juist knusser. Vind je dit toch nog een beetje spannend? Vraag advies aan een schilder!

Verf je lambrisering mee

Lambrisering is weer helemaal in tegenwoordig. Laat je lambrisering niet wit, maar verf het mee met je muur! Dit ziet er heel stijlvol uit.

Ga voor contrasterende kleuren!

Durf je het aan? Ga voor contrasterende kleuren in je woonkamer. Je verwacht het misschien niet snel, maar door kleuren te combineren creëer je mooie diepte in je woonkamer. Denk eens een warme oranjetinten met koele blauwtinten. Maar je kunt je kozijnen ook in een donkere tint verven en de muren met wittinten. 

Ga voor donkere verf

Mensen neigen vaak snel naar een lichte kleur op de muren, maar met een donkere kleur creëer je een warme uitstraling in je woonkamer. Zeker wanneer je fan bent van retro, is dit een goede tip voor jou! Kies voor donkere tinten uit de natuur en geef je huis een vriendelijke en aardse sfeer.

Hoe kies ik de juiste kleur?

Ben je geïnspireerd en wil je meteen aan de slag? Ga dan goed na wat jij wil met de uitstraling van je woonkamer. Wil je een ruimte waar je tot rust kan komen, ga dan voor lichte kleuren. Tegenwoordig kun je met een app makkelijk de kleur op de muren visualiseren. Zo kun je eerst lekker uittesten!